سخنرانی استاد زمانی در حرم امیر مؤمنان علی(ع)
23 مارس 2013
در مراسمی که به مناسبت ولادت باسعادت حضرت زینب (س) در حرم امیرمؤمنان حضرت علی(ع) برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین زمانی به ایراد سخنرانی در رابطه با شخصیت آن حضرت پرداخت.
ایشان ضمن تبریک ولادت حضرت زینب(س) بیان داشت: زینب، یعنی زینت پدر و این نامی است که خداوند توسط جبرئیل به پیامبرش فرمود تا برای دخترعلی بن ابیطالب علیه السلام انتخاب کند، که با انجام رسالت خویش زینت بخش پیامبر ص و ائمه شد و موجب افتخار و سرافرازی خاندان وحی و ولایت گشت.
وی افزود: امام سجاد علیه السلام وقتی خطاب به عمه اش عقیله ی بنی هاشم در سخت ترین شرائط او را توصیه به صبر مینماید و می فرماید: «یا عمه اسکتی انت بحمد الله عالمه غیر معلمه و فهمه غیر مفهمه » «عمه جان تو بحمد الله عالمه ای هستی بدون این که معلم داشته باشی و تو فهمیده ای هستی بی آن که کسی مطالب را به تو یاد داده باشد» پی می بریم که زینب کبری (س) علم و دانش خود را از طریق دیدن استاد و معلم به دست نیاورده، بلکه از جانب خدای تعالی به آن حضرت اعطاء شد گرچه اندوخته و دانشش منتسب به پدر و مادر و جد خویش است.
استاد زمانی از قول امام سجاد علیه السلام بیان داشت عمّهام زینب علیهاالسلام در تمام طول سفر اسارت از کوفه تا شام، پیوسته نمازهای واجب و مستحب خود را انجام میداد، و رنجهای سفر و مشکلات پرستاری کودکان یتیم و دلداری زنان داغدار، او را از ادای مناجات و تهجد غافل نمیکرد، حتی در بعضی از منزلگاهها میدیدم که وی در اثر ضعف و گرسنگی، به صورت نشسته نمازهای خود را میخواند، وقتی با نگرانی علت آن را جویا شدم، میدیدم آن بزرگوار سهمیه غذای خود را میان کودکان تقسیم کرده است ، و از شدت ضعف توانایی ایستادن نداشته است.
در شب عاشورا، نیز پیوسته در محراب عبادت ایستاده بود، نماز و نیایش داشت، با خداوند راز و نیاز و مناجات میکرد، و پیوسته اشک از چشمهای او سرازیر میشد! عبادت و شب زندهداری زینب علیهاالسلام قهرمان کربلا به جایی رسیده بود که حضرت سیدالشهدا علیه السلام هم از وی چنین در خواست میکند: «یا اختاه، لاتنسنی فی نافله اللیل»؛ خواهرم! در نماز شب خود، مرا از دعا کردن فراموش مکن.
ایشان اضافه کرد: حضرت زینب سلام الله علیها در حجاب و عفاف به مرحله ای رسیده بود که هیچ گاه همسایه ها صدای او را نشنیده بودند و شخصی او را ندیده بود. آن بانو هرگاه مردم به خواب می رفتند و شب همه جا را فرا می گرفت، برای زیارت جدش پیامبر بهمراه علی (ع )و دو برادرش حسن و حسین علیهما السلام از خانه خارج می شد.
یحیی مازنی در مدینه همسایه حضرت علی علیه السلام بوده است وی می گوید : من مدتی در مدینه در همسایگی علی بن ابی طالب علیه السلام و نزدیک خانه ای که زینب در آن زندگی می کرد بودم. به خدا سوگند هر گز وی را ندیدم و صدایش را نشنیدم. هرگاه می خواست به زیارت قبر جدش رسول خدا صلی الله علیه و آله برود شب می رفت و امام حسن علیه السلام جانب راست و امام حسین علیه السلام جانب چپ و امیر مومنان علیه السلام در جلوی او حرکت می کرد و هنگامی که به قبر شریف می رسیدند، پدر از دختر پیشی می گرفت و چراغ را خاموش می کرد.
ایشان بیان داشت: امام حسین علیه السلام در معاشرت ها و روابط با خواهر خویش زینب (س) همواره به ایشان احترام می گذاشت. هر گاه زینب علیها السلام برادر خویش امام حسین علیه السلام را زیارت و دیدار می نمود آن حضرت برای تعظیم و بزرگداشت خواهر خود بپا می خاست و می ایستاد و او را در جای خویش می نشاند.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی، با اشاره به توجه حضرت زینب به قرآن و تفسیر آن، نکاتی تفسیری از محافل زیبای زینب کبری در کوفه را بیان داشت: کمک و مشاوره در امور زنان در حکومت علوی به عهده زینب (س) بود. وقتی عده ای در مدینه منوره بر علیه حکومت علوی حرکتی را تشکیل داده بودند او و ام سلمه در میان آنان رفتند و آنرا خنثی کردند.
در خاتمه خطیب حرم حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام ادامه داد گویا مصیبت و سختی، با سرنوشت حضرت زینب علیها السلام عجین گشته بود و خداوند صبر و پایداری را در او جلوهگر ساخت تا اسوه و الگویی برای همه پویندگان راه خدا باشد.