سخنرانی استاد زمانی در حرم امیر مؤمنان علی(ع)
23 مارس 2013
در مراسمی که به مناسبت ولادت باسعادت حضرت زینب (س) در حرم امیرمؤمنان حضرت علی(ع) برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین زمانی به ایراد سخنرانی در رابطه با شخصیت آن حضرت پرداخت.
ایشان ضمن تبريك ولادت حضرت زینب(س) بيان داشت: زينب، يعني زينت پدر و اين نامي است كه خداوند توسط جبرئيل به پيامبرش فرمود تا براي دخترعلي بن ابيطالب عليه السلام انتخاب كند، كه با انجام رسالت خويش زينت بخش پيامبر ص و ائمه شد و موجب افتخار و سرافرازي خاندان وحي و ولايت گشت.
وي افزود: امام سجاد عليه السلام وقتي خطاب به عمه اش عقيله ي بني هاشم در سخت ترين شرائط او را توصيه به صبر مينمايد و مي فرمايد: «يا عمه اسكتي انت بحمد الله عالمة غير معلمة و فهمة غير مفهمة » «عمه جان تو بحمد الله عالمه اي هستي بدون اين كه معلم داشته باشي و تو فهميده اي هستي بي آن كه كسي مطالب را به تو ياد داده باشد» پي مي بريم كه زينب كبري (س) علم و دانش خود را از طريق ديدن استاد و معلم به دست نياورده، بلكه از جانب خداي تعالي به آن حضرت اعطاء شد گرچه اندوخته و دانشش منتسب به پدر و مادر و جد خويش است.
استاد زمانی از قول امام سجاد عليه السلام بيان داشت عمّهام زينب عليهاالسلام در تمام طول سفر اسارت از كوفه تا شام، پيوسته نمازهاي واجب و مستحب خود را انجام ميداد، و رنجهاي سفر و مشكلات پرستاري كودكان يتيم و دلداري زنان داغدار، او را از اداي مناجات و تهجد غافل نميكرد، حتي در بعضي از منزلگاهها ميديدم كه وي در اثر ضعف و گرسنگي، به صورت نشسته نمازهاي خود را ميخواند، وقتي با نگراني علت آن را جويا شدم، ميديدم آن بزرگوار سهميه غذاي خود را ميان كودكان تقسيم كرده است ، و از شدت ضعف توانايي ايستادن نداشته است.
در شب عاشورا، نيز پيوسته در محراب عبادت ايستاده بود، نماز و نيايش داشت، با خداوند راز و نياز و مناجات ميكرد، و پيوسته اشك از چشمهاي او سرازير ميشد! عبادت و شب زندهداري زينب عليهاالسلام قهرمان كربلا به جايي رسيده بود كه حضرت سيدالشهدا عليه السلام هم از وي چنين در خواست ميكند: «يا اختاه، لاتنسني في نافلة الليل»؛ خواهرم! در نماز شب خود، مرا از دعا كردن فراموش مكن.
ایشان اضافه كرد: حضرت زينب سلام الله عليها در حجاب و عفاف به مرحله اي رسيده بود كه هيچ گاه همسايه ها صداي او را نشنيده بودند و شخصي او را نديده بود. آن بانو هرگاه مردم به خواب مي رفتند و شب همه جا را فرا مي گرفت، براي زيارت جدش پيامبر بهمراه علي (ع )و دو برادرش حسن و حسين عليهما السلام از خانه خارج مي شد.
يحيي مازني در مدينه همسايه حضرت علي عليه السلام بوده است وي مي گويد : من مدتي در مدينه در همسايگي علي بن ابي طالب عليه السلام و نزديك خانه اي كه زينب در آن زندگي مي كرد بودم. به خدا سوگند هر گز وي را نديدم و صدايش را نشنيدم. هرگاه مي خواست به زيارت قبر جدش رسول خدا صلي الله عليه و آله برود شب مي رفت و امام حسن عليه السلام جانب راست و امام حسين عليه السلام جانب چپ و امير مومنان عليه السلام در جلوي او حركت مي كرد و هنگامي كه به قبر شريف مي رسيدند، پدر از دختر پيشي مي گرفت و چراغ را خاموش مي كرد.
ایشان بيان داشت: امام حسين عليه السلام در معاشرت ها و روابط با خواهر خويش زينب (س) همواره به ايشان احترام مي گذاشت. هر گاه زينب عليها السلام برادر خويش امام حسين عليه السلام را زيارت و ديدار مي نمود آن حضرت براي تعظيم و بزرگداشت خواهر خود بپا مي خاست و مي ايستاد و او را در جاي خويش مي نشاند.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی، با اشاره به توجه حضرت زينب به قرآن و تفسير آن، نكاتي تفسيري از محافل زيباي زينب كبري در كوفه را بيان داشت: كمك و مشاوره در امور زنان در حكومت علوي به عهده زينب (س) بود. وقتي عده اي در مدينه منوره بر عليه حكومت علوي حركتي را تشكيل داده بودند او و ام سلمه در ميان آنان رفتند و آنرا خنثي كردند.
در خاتمه خطيب حرم حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السلام ادامه داد گويا مصيبت و سختي، با سرنوشت حضرت زينب عليها السلام عجين گشته بود و خداوند صبر و پايداري را در او جلوهگر ساخت تا اسوه و الگويي براي همه پويندگان راه خدا باشد.